Acasă / Știri / Știri / E OFICIAL! SCHIMBARE MAJORĂ LA NAȘTERE

E OFICIAL! SCHIMBARE MAJORĂ LA NAȘTERE

Schimbare majoră la naștere. Înregistrarea nou-născutului va putea fi făcută în 30 de zile de la data naşterii copilului, faţă de 15 zile, termenul de până acum. Modificarea este prevăzută într-un proiect de hotărâre aprobat de Guvern.

În opinia iniţiatorului, prelungirea la 30 de zile „vine în sprijinul părintelui/părinţilor, dar şi al autorităţilor statului, care vor avea posibilitatea ca, prin parcurgerea unor proceduri administrative, să clarifice toate aspectele care interesează la înregistrarea evenimentului de stare civilă (în principal, cele legate de identitatea mamei)”.

CITIȚI ȘI:

În plus, potrivit aceluiași proiect, mama fără acte de identitate îşi va putea înregistra copilul fără să prezinte o expertiză medico-legală, identificarea urmând să o facă Poliţia prin „verificări specifice”. Guvernul susține că eliminarea expertizei medico-legale vizează debirocratizarea procedurii existente pentru înregistrarea nou-născutului, în sensul simplificării şi reducerii costurilor.

Schimbările vor deveni operabile odată cu publicarea hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial. Proiectul de hotărâre aprobat ieri de Guvern poate fi citit AICI. (Foto: Maternitatea Spitalului Județean de Urgență din Pitești)

CITIȚI ȘI:

V-ar mai putea interesa și:

ARGEȘ: LOCUINȚE PE RUINELE FABRICILOR

Guvernul României şi-a propus să transforme fostele fabrici abandonate total sau parţial (inclusiv căile ferate …

ȘOFERI, VI SE PREGĂTEȘTE CEVA!

Guvernul vrea să interconecteze bazele de date ale Poliţiei şi ale autorităţilor fiscale, potrivit unui …

SCHIMBĂRI ÎN SĂNĂTATE! NOI SERVICII DECONTATE

Guvernul României a aprobat noul Contract Cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul …

Un comentariu

  1. Mama ce m-am speriat. Cand am citit titlul am crezut ca daca nasti baiat ti-l face fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire