SMART KIDS 930X122

Arges

E OFICIAL! ȘCOLILE DIN ARGEȘ VOR FI ÎNCHISE

E oficial! Școlile din Argeș vor fi închise.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Autoritățile județene au hotărât cu puțin timp în urmă: mâine, 10 ianuarie, și miercuri, 11 ianuarie 2017, unitățile din învățământul preuniversitar (grădinițe, școli și licee) din Argeș vor fi închise și nu se vor face cursuri, anunță inspectorul școlar general al județului, Dumitru Tudosoiu (foto). Anunțul este confirmat pentru ePitești și de prefectul județului Argeș, Cristian Soare.

Decizia a fost luată într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), în urma instituirii de către Administrația Națională de Meteorologie a codului portocaliu de ger persistent. Detalii despre codul portocaliu, AICI.

Citiți și: Aroganța puterii: Când se promite totul și se oferă nimic

Anunțul Instituției Prefectului – județul Argeș: „Hotărâre CJSU: În perioada 10-11 ianuarie 2017, în toate unitățile de învățământ (n.r. – preuniversitar) din județul Argeș orele de curs vor fi suspendate.”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Dan M spune:

    Sambata, cand mai toate judetele din sud si sud-estul tarii anuntasera decizia de a inchide scolile pentru zilele de luni si marti pentru conditiile meteorologice neprielnice, prefectul Argesului, Cristian Soare (nume predestinat situatiei meteorologice a acestor zile) declara in fata presei ca: „Sub nicio formă nu se pune problema închiderii școlilor din Argeș, nu există probleme nici cu drumurile și nici cu încălzirea școlilor. Pe cale de consecință, spune Cristian Soare, cursurile în școlile din Argeș nu vor fi suspendate, iar elevii sunt așteptați la ore după programul obișnuit”.
      Totusi, in ziua de duminica, un director de scoala din vestul judetului cere inchiderea scolii pentru ziua de luni, intrucat peretii sunt reci, iar incalzirea se face anevoios. Cu greu i se aproba, dar doar pentru gradinita si scoala generala, nu si liceu. In sedinta tinuta luni la sediul Inspectoratului Judetean Scolar, inspectorul sef, un anume Dumitru Tudosoiu, il „urecheaza” pe acesta, pe motiv ca a indraznit sa fiu singurul administrator de scoala care a cerut asta.
      Luni la pranz, prefectul Soare declara in fata presei că „va analiza situația cu autoritățile competente și că există posibilitatea ca doar în anumite cazuri punctuale cursurile să fie suspendate mâine. Mai exact, acolo unde ar exista probleme cu încălzirea școlilor”. Deci acesta recunoaste ca pot fi probleme cu incalzirea din unele scoli si ca acolo exista aceasta posibilitate. Imediat dupa, cand autoritatile locale ale judetelor vecine, Dambovita si Prahova, anunta ca au decis ca unitatile de invatamant sa ramana inchise pentru zilele de marti si miercuri, atunci Soare (era sa scriu, cu dinti) ia si el aceasi decizie.
      Pai, de ce nu ne-ai zis de la inceput,mai Soare, ca asta astepti ? 

  • Anonim spune:

    Sunt mama unei eleve din Curtea de Argeş, la noi ninge de rupe şi ar fi cazul să închideţi şcolile! Elevi or să îngheţe până ajung la şcoală şi plus că dacă ninge elevii de vor uda şi vor sta uzi până termină cursurile! Ar trebui să amintesc si frigul din scoli!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3