930X122 MAIA

autobuze

E PRĂPĂD! MII DE ȘOFERI DE AUTOBUZE ȘI CAMIOANE, AMENDAȚI

Direcția Rutieră din Poliția Română a dat astăzi publicității bilanțul acțiunii de control desfășurată în perioada 20-27 iulie în toată țara, inclusiv în Argeș, la autobuze și camioane din trafic.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Potrivit sursei citate, au fost verificate aproape 22.000 de autovehicule pentru transport de călători cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri și mașini pentru transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3, 5 tone.

Au fost date peste 6.100 de amenzi!

Citiți și: Poliția: Trafic îngreunat pe Autostradă, astăzi, mai multe ore

Nu mai puțin de 1.860 de transportatori de persoane au fost amendați de polițiștii rutieri. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie. Alte abateri au constat în nerespectarea regimului legal de viteză, lipsa unor documente, 120 pentru defecțiuni tehnice, 45 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă ori pentru abateri la aparatele tahograf și 6 pentru șofat sub influenţa alcoolului.

De asemenea, în ceea ce privește camioanele au fost aplicate aproape 4.300 de amenzi. Și în acest caz cele mai multe s-au dat pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie. Au fost depistate și în jur de 400 de camioane cu defecțiuni tehnice. 27 de șoferi au primit amenzi pentru că erau băuți.

Ca și în privința șoferilor de autobuze, au existat și situații de conducători de camioane prinși că nu respectau timpul de odihnă sau cu abateri la aparatele tahograf.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90