EcoMoto 930×122

maiștri militari

EA ESTE ȘEF DE PROMOȚIE LA MAIȘTRI MILITARI!

Moment special astăzi la Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forţelor Terestre “Basarab 1” din Pitești. În prezența unor oficialităţi și a părinţilor și prietenilor lor, a avut loc ceremonia de avansare în grad a membrilor promoţiei 2014, denumită “Constantin Brâncoveanu-300”. Au primit grad de maistru militar 139 de absolvenţi ai programului de studii postliceale cu durata de doi ani de formare de maiștri militari şi grade de sergent 209 absolvenţi ai programului de studii postliceale cu durata de un an de formare de subofiţeri. Tinerii au fost repartizaţi în unități ale Ministerului Apărării Naţionale, la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în unităţi ale Forţelor Terestre Române, dar şi în unităţi ale Comandamentului Logistic Întrunit şi ale Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii. Cei trei şefi de promoţie au fost răsplătiţi cu diplome, plachete şi alte cadouri.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Printre oficialități s-au numărat prefectul de Argeș, Mihai Oprescu, președintele Consiliului Județean, Florin Tecău, și inspectorul școlar general al județului, Dumitru Tudosoiu. Marele absent al zilei a fost ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Ministrul a lipsit, însă, motivat, fiind reținut în București pentru o întâlnire cu subsecretarul american al apărării pentru informaţii, Michael G. Vickers.

„Este o zi plină de emoţie, o zi foarte importantă din viaţa noastră după doi ani de chin, departe de familie, de copil, o realizare foarte mare! Sperăm să fie şi mai departe tot aşa! Am ţinut cont de sfaturile cadrelor militare şi ale profesorilor care ne-au îndrumat şi cu multă ambiţie și învățătură poţi să reuşeşti!”, a spus Oana Daniela Buzatu, şef de promoţie maistru militar (foto 1). „Îi mulţumesc soţului! A fost coleg cu mine şi m-a sprijinit în toate competiţiile sportive la care am participat anul acesta şi în toate misiunile pe care le-am avut. Mă simt împlinită şi sunt hotărâtă să duc mai departe cariera militară, cu mult drag şi cu multă bucurie. Am în spate o experienţă de 6 ani ca soldat și mi-am zis să fac pasul ăsta. Este un alt statut, mult mai sigur!”, a declarat, la rândul ei, sergent Iuliana Trandafir.

Citiți și: Hoațele care au furat ziua, în amiaza mare, și-au primit pedeapsa

Promoţia 2014, denumită „Constantin Brâncoveanu-300”, a făcut şi o faptă bună zilele trecute. Absolvenţii au donat aproximativ 100 de litri de sânge la Centrul de Transfuzii din Piteşti. Bonurile valorice astfel obţinute le vor oferi celor mai bătrâni ostaşi ai ţării, foşti combatanţi, și văduvelor de război. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea subunităţilor.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90