EcoMoto 930×122

educație sanitară

ELEVII AR PUTEA AVEA ORĂ OBLIGATORIE DE EDUCAȚIE SANITARĂ

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vrea ca din toamnă să devină obligatorie o oră de educaţie sanitară pe săptămână la toate clasele din învățământul preuniversitar, informează Mediafax. În ora respectivă elevilor ar urma să le fie prezentate noţiuni despre alimentaţie sănătoasă, prim ajutor, reguli de igienă şi consult medical.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

„A fost o discuţie şi în Parlament, dar am avut câteva discuţii cu domnul ministru Cîmpeanu (n.r. – ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu). Eu mă gândisem cel puţin ca un model al orelor de dirigenţie, cum era în perioada în care eu eram elev şi era o programă. Cred că exact pe acelaşi model pot să fie aceste ore de educaţie sanitară, de la clasa întâi până la ultima clasă de liceu.

Aşa le gândim noi la Ministerul Sănătăţii, cu noţiuni generale, dar, în funcţie de categoria de vârstă, sunt noţiuni care vor fi predate de medicul şcolar sau de serviciile de ambulanţă şi diverşi specialişti, cu care putem contribui pentru a asigura necesarul educaţional al acestor ore.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Cred că de anul şcolar viitor ar putea intra în aplicare. Eu aş vrea să fie oră distinctă, nu de dirigenţie. O oră pe săptămână, asta este propunerea. Trebuie să se ţină cont de programa şcolară şi de posibilitatea de a asigura spaţiul necesar. Noi putem veni cu partea de medici, de asistenţi, care pot asigura trainingul şi pregătirea elevilor, şi cred că nu ar încurca absolut deloc programa şcolară.”, declară ministrul Sănătății, citat de Mediafax.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3