Donaris 930 x 122

ciocan

Executorii bancari, executori judecatoresti?

Executorii bancari vor capata puteri sporite, urmand sa fie investiti cu atributii ale executorilor judecatoresti. Nu oricine va avea insa aceasta sansa. Un proiect de lege elaborat in acest sens prevede clar o serie de criterii pe care noii executori judecatoresti trebuie sa le indeplineasca pentru a ajunge sa indeplineasca o astfel de functie.

Astfel, executorii bancari care au experienta pe probleme de creante ar putea intra in tabara executorilor judecatoresti, fapt care va insemna un castig pentru banci. La inceputul lunii octombrie, deputatii din Comisia juridica si cea de buget-finante din Parlament au adoptat raportul final favorabil la proiectul de lege prin care executorii bancari inregistrati in aceasta profesie pana la data de 31 mai 2011 sa poata fi asimilati executorilor judecatoresti.

Raportul comun al celor doua comisii ale Camerei a fost aprobat cu unanimitate de voturi. Potrivit proiectului de lege, executorii bancari cu o vechime de minimum doi ani vor putea intra fara examen in profesia de executor judecatoresc si cei care au pana la doi ani vechime vor putea fi asimilati executorilor stagiari, iar ulterior vor da un examen de definitivat in profesia de executor judecatoresc.

La acest act normativ mai trebuie doar votul final in Parlament.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90