930 x122 grota rece

acasa

FĂRĂ TEME ÎN VACANȚE!

Fără teme în vacanțe! Ordinul ministrului Educaţiei prevede că în timpul școlii temele pentru acasă sunt pentru cel mult 2 ore, cumulat, la toate disciplinele, astfel încât perioada alocată activităţilor şcolare să fie de 5-8 ore pe zi. În plus, în vacanţe elevilor din învăţământul primar şi gimnazial nu li se vor da teme pentru acasă.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

„Timpul necesar realizării temelor pentru acasă pentru un elev este de cel mult 2 ore însumând toate disciplinele, în aşa fel încât media zilnică a pregătirii elevului în clasă şi în afara ei să se încadreze în 5-8 ore. La clasa pregătitoare nu se vor da teme pentru acasă. (…) În perioada vacanţelor, de regulă, nu li se vor da teme pentru acasă elevilor din învăţământul primar şi gimnazial.”, se arată în ordinul semnat de ministrul Educaţiei Naţionale, Mircea Dumitru, şi prezentat presei astăzi.

Acelaşi document prevede că timpul total alocat temei obligatorii pentru acasă la învăţământul primar va fi de maximum 1 oră pe zi, iar pentru celelalte niveluri de învăţământ – de maximum 2 ore.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Totodată, tema pentru acasă nu poate fi folosită ca un instrument de pedeapsă: „Se interzice utilizarea temei ca instrument de pedeapsă (cantitate mare de teme, exerciţii repetitive), precum şi solicitarea realizării unor activităţi de învăţare care necesită o abordare sistematică în clasă şi care nu sunt pentru a fi desfăşurate individual ca temă pentru acasă.”

Ordinul mai prevede că în cadrul orelor de la clasă o atenţie specială va fi acordată tehnicilor de învăţare independentă, respectiv vor fi exersate modalităţi de rezolvare independentă a unor sarcini de lucru, astfel încât aceste deprinderi să fie transferabile şi în efectuarea temelor pentru acasă.

„Am semnat la începutul acestei luni ordinul de ministru care defineşte temele. Propunem o raţionalizare a timpului privind realizarea temelor pentru acasă, plus o distincţie între temele obligatorii şi cele facultative, astfel încât elevii să nu depăşească timpul de 8 ore pe zi, însumat şcoală plus teme pentru acasă. Pentru un şcolar care este în clasele primare timpul pentru şcoală şi realizarea temelor puteau să depăşească numărul de ore pe care un adult le petrece la muncă! Vrem ca astfel să prevenim abuzurile, iar un elev să se preocupe de școală cel mult 8 ore zilnic.”, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90