New Profesional Consult 930 x 122

anaf

FISCUL DIN ARGEȘ ANUNȚĂ

Fiscul din Argeș anunță. Procedurile cu privire la înregistrarea în scopuri de TVA, anularea din oficiu a înregistrării în scopuri de TVA și criteriile pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA pot fi consultate de acum pe site-ul ANAF.

Citiți și: Atenționare de la ANAF! Este un nou tip de impozit

Anunțul îl face Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

După cum se știe, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a eliminat formularul (088) ”Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și a capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA”.

Citiți și: O firmă a dat un „tun” de peste un milion de euro! Anchetatorii au intrat pe fir

Decizia referitoare la eliminarea formularului 088 a rezultat ca urmare a analizei procedurii de înregistrare în scopuri de TVA, analiză în urma căreia s-a constatat că o serie dintre informațiile solicitate erau furnizate de contribuabili prin intermediul altor formulare și că în cadrul procedurii de evaluare ANAF poate utiliza informațiile existente în bazele de date proprii sau care pot fi obținute de la alte instituții prin intermediul schimbului de informații.

În aceste condiții, precizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, procedura actuală cu privire la stabilirea criteriilor pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA și procedura de anulare din oficiu a înregistrării în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a persoanelor impozabile care nu justifică intenția și capacitatea de a desfãșura activități economice care implică operațiuni în sfera de aplicare a TVA presupune, pe de o parte, modificarea procedurii de evaluare și, pe de alta, actualizarea aplicațiilor informatice și a modalității în care sunt utilizate informațiile deținute sau obținute de ANAF prin schimbul de informații cu alte entități.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3