Donaris 930 x 122

politia

FLAGRANT! CAPTURĂ URIAȘĂ ÎN PITEȘTI

Captură uriașă în Pitești. Peste 1.500 de kg de articole pirotehnice au fost confiscate în Pitești de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Inspectoratul General al Poliției Române, cu ocazia unei acțiuni desfășurată alături de colegii lor din Poliția Argeş.

Citiți și: Incredibil! Somn de voie: trei paznici prinși dormind, altul era băut!

În timpul raziei, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au surprins în flagrant delict un piteștean care, în calitate de administrator la o societate comercială autorizată să facă operaţiuni cu articole pirotehnice, comercializa către persoane neautorizate articole pirotehnice interzise publicului larg.

În continuarea cercetărilor, împreună cu poliţiştii argeșeni de la Serviciul Arme Explozivi a fost făcut un control la punctul de lucru din Pitești al societăţii respective. Polițiștii au găsit aici aproape 9.200 de articole pirotehnice (aproximativ 1.500 de kg) care nu sunt destinate publicului larg și care în limba română erau etichetate necorespunzător. Acestea au fost ridicate pentru continuarea anchetei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice. De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au găsit 1.061 de lei, sumă pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente fiscale.

Citiți și: Întâmplare îngrijorătoare, noaptea, pe o stradă din Pitești

Firma a fost amendată cu 27.500 de lei, iar suma deţinută ilicit – confiscată.

Pe de altă parte, poliţiştii Secţiei 1 din Piteşti au acţionat în piaţa Ceair şi pe străzile adiacente, ocazie cu care au depistat doi tineri, fiecare în vârstă de 18 ani, din Pitești și, respectiv, comuna argeșeană Vlădești, care aveau asupra lor 100 de articole pirotehnice interzise publicului larg.

Alți doi piteșteni, de 31 și, respectiv, de 26 de ani, au fost prinși având asupra lor 2.140 de articole pirotehnice interzise publicului larg şi 600 de ţigări fără timbru fiscal emis de autorităţile române. Polițiștii le-au făcut dosar penal celor doi și au confiscat articolele pirotehnice şi ţigările. (Foto: Arhivă)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA