930X122 MAIA

funcționari publici

functionari-publici-greva

FUNCȚIONARII PUBLICI AMENINȚĂ CU PROTESTE

Funcționarii publici amenință că vor declanșa acțiuni de protest. Informația este furnizată într-un comunicat de presă de Sindicatul Național al Funcționarilor Publici. SNFP nu precizează, concret, în ce vor consta protestele.

Citiți și: Transport metropolitan – NU, apă maro – DA, mașină electrică – DA, salariu 2000 €

„Sindicatul Național al Funcționarilor Publici criticǎ lipsa de soluții a reprezentanților Guvernului ȋn ceea ce privește rezolvarea problemei salariale a angajaților statului, funcționari publici și personal contractual, din administrația publicǎ localǎ și centralǎ, angajați care sunt plǎtiți la un nivel ce nu permite nici mǎcar achitarea obligațiilor cetǎțenești pe care le au. (…)

Informǎm opinia publicǎ despre iminența declanșǎrii acțiunilor de protest ȋncepȃnd cu a doua jumǎtate a lunii februarie, ceea ce le va cauza un disconfort cetǎțenilor, consumatori de servicii de autoritate publicǎ.

Citiți și: O fi rău să fii primar de comună? 2650 € salariu, lângă Pitești

Reamintim cǎ funcționarii publici din Romȃnia, categorie de angajați care este supusǎ regimului incompatibilitǎților, neavȃnd dreptul sǎ presteze alte activitați aducǎtoare de venit, vor fi plǎtiți, ȋn proporție de 57%, ȋncepȃnd cu luna iulie 2015, cu salariul minim pe economie.

Solicitǎm ȋnceperea negocierilor pentru gǎsirea unor soluții aplicabile ȋncepȃnd cu luna iulie 2015, datǎ la care se mǎrește salariul minim pe economie, precum și demararea negocierilor pentru o nouǎ lege a salarizǎrii funcționarilor publici și personalului contractual din administrația publicǎ.”, se arată în comunicatul SNFP.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3