Donaris 930 x 122

accident

(GALERIE VIDEO ȘI FOTO) UPDATE: DOUĂ AUTOCARE S-AU CIOCNIT. PLAN ROȘU. 14 RĂNIȚI

Două autocare s-au ciocnit. Plan Roșu de intervenție.

Citiți și: Pitești: Două accidente în Centru, în același timp

Două autocare, cu angajați de la uzina Automobile Dacia din Mioveni, s-au ciocnit. S-a întâmplat în urmă cu puține minute pe raza comunei argeșene Vulturești, pe DN 73D Mioveni-Câmpulung Muscel. Pentru că există victime multiple (răniți, nu și persoane decedate), autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului s-au deplasat autospeciale și echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, inclusiv echipaje de descarcerare și ambulanțe SMURD de prim ajutor și terapie intensivă, precum și echipaje de Poliție. În total, în cele două autocare se aflau jur de 80 de persoane. 13 dintre ele au fost transportate la spital.

Citiți și: Incredibil: La 91 de ani a provocat haos, lovind mai multe mașini în Pitești

UPDATE 1: ”12 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Argeș din Pitești, iar o alta, aflată în stare de șoc, se află la spitalul din Mioveni. Poliția demarează o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.”, precizează pentru ePitești prefectul județului Argeș, Cristian Soare, care a ajuns la Spitalul Județean de Urgență.

UPDATE 2: Autocarele aparțin firmei Vulturul Company.

UPDATE 3: Cauza accidentului: unul dintre șoferi nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare în mers, mașina lovind în spate celălalt autocar (varianta inițială, potrivit căreia unul dintre șoferi ar fi vrut să evite un câine, este infirmată de autorități).

UPDATE 4: Comunicat de presă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș: „În cursul nopții trecute (1.09.2016), la ora 23:55, la nivelul județului Argeș a fost activat Planul Roșu de intervenție în urma sesizării faptului că un accident cu victime multiple a avut loc pe DN 73D, în comuna Vulturești, între două autocare care transportau muncitori.

În cele două mijloace de transport se aflau aproximativ 80 de persoane, 14 dintre acestea necesitând îngrijiri medicale. Celor 14 victime, care prezentau traumatisme (6 femei cu vârste cuprinse între 32 și 54 de ani și 8 bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani) li s-a acordat primul ajutor și au fost transportate la Spitalul Județean Argeș.

Aproximativ 60 de salvatori din cadrul ISU Argeș, cu 7 ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat, trei autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, autospeciala de intervenție la accidente colective și calamități și autospeciala de transport victime multiple, alături de 7 ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Argeș și 9 echipaje ale Poliției au acționat la fața locului, sub coordonarea prefectului județului, Cristian Soare, și a împuternicitului prim-adjunct al inspectorului-șef al ISU Argeș, maior Olar Bogdan.”

UPDATE 5: Comunicat de presă de la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș: „În ziua de 1 septembrie 2016, ora 23:55, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a fost sesizat că pe DN 73D, în comuna Vultureşti, s-a produs un accident de circulaţie. La faţa locului au sosit progresiv 18 poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş, Poliţiei Municipiului Piteşti, Poliţiei Municipiului Câmpulung şi Poliţiei Oraşului Mioveni, cu 9 echipaje, care au asigurat zona pentru a permite intervenţia echipajelor de descarcerare şi prim ajutor.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabili că Ş.G., de 45 de ani, din comuna Hârtieşti, în timp ce conducea un autobuz din direcţia Davideşti către Hârtieşti, nu a păstrat o distanţă suficientă în mers faţă de un alt autobuz, condus regulamentar în faţa sa de P.G., de 37 ani, din comuna Boteni, şi a intrat în coliziune cu acesta.

Ambele autobuze efectuau curse speciale regulate de transport persoane pe ruta Mioveni-Boteni.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto P.G. şi a lui P.O.S., de 51 de ani, din comuna Boteni, ambii ocupanţi ai autobuzului care circula în faţă. De asemenea, în urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto Ş.G., a 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani şi a 6 femei cu vârste cuprinse între 32 şi 54 de ani, toţi din comuna Vultureşti, ocupanţi ai autobuzului care circula în spate. Toate persoanele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Argeş.

Conducatorii auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Argeş, Poliţiei Municipiului Piteşti, Poliţiei Municipiului Câmpulung şi Poliţiei Oraşului Mioveni. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.”

MAI MULTE FOTOGRAFII, AICI: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/o-noua-galerie-foto-si-video-plan-rosu-in-arges-angajati-dacia-raniti/. (Video și foto: Mihai Neacșu)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90