New Profesional Consult 930 x 122

10 mai

ÎNCĂ O ZI LIBERĂ PENTRU ROMÂNI

Camera Deputaților a decis astăzi instituirea unei noi zile de sărbătoare națională, care, potrivit hotărârii, va fi zi liberă pentru românii din țară. Decizia a fost luată prin aprobarea în plen a unei propuneri legislative în acest sens a senatorului PNL Puiu Hașotti.

Citiți și: O nouă sărbătoare în calendarul ortodox

În favoarea propunerii au votat 294 de parlamentari. Au existat doar 6 abțineri și un singur vot împotrivă.

Este vorba de ziua de 10 mai.

Citiți și: Super veste! Încă o zi liberă, plătită, pentru fiecare angajat

Inițiatorul a adus ca argument faptul că pe 10 mai se marchează 3 momente istorice importante pentru români: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.

Anterior, Senatul respinsese propunerea, dar Camera Deputaților este for decizional.

În acest an, ghinion!, 10 mai pică într-o duminică.

În acest fel numărul zilelor de sărbătoare legală în care românii au liber de la serviciu a ajuns la 13 pe an: 1 și 2 ianuarie (de Anul Nou), prima și a doua zi de Paște, 1 Mai (Ziua Internaţională a Muncii), 10 mai (Ziua Independenței de Stat), prima și a doua zi de Rusalii, 15 august (Adormirea Maicii Domnului), 30 noiembrie (Sfântul Andrei), 1 Decembrie (Ziua Naţională a României) și prima și a doua zi de Crăciun.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Cezar spune:

    Din pacate, sunt doar 11 zile… Prima zi de Paste si de Rusalii pica totdeauna duminica, libera prin voia Domnului, nu prin mila parlambadamentarilor! Dixit!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA