Donaris 930 x 122

sărbătorile argeșului și muscelului

ÎNCEP „SĂRBĂTORILE ARGEŞULUI ŞI MUSCELULUI”!

Macheta sarbatori arges muscel

Citiți și: SĂRBĂTOARE LA MUZEUL GOLEȘTI. TRANSPORT GRATUIT

Duminică începe cea de-a VIII-a ediţie a „Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”, organizate de Consiliul Judeţean. Mai multe manifestări se vor derula în cadrul acestui eveniment până pe 30 august.

Ca de obicei, „Sărbătorile” încep cu Festivalul Internaţional de Folclor „Carpaţi”. Deschiderea oficială are loc la ora 16, la Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti. Ansambluri folclorice din 11 ţări (inclusiv Japonia şi Indonezia) vor susţine vreme de aproape o săptămână spectacole în fiecare oraş. Pe 15 august va fi, în Piteşti, premierea ansamblurilor câştigătoare.

Citiți și: CU DANSATORII DIN BÂRLA VIITORUL SUNĂ BINE

Sărbătorile includ manifestări şi la Centrul de Cultură „Brătianu”, care a fixat pe 11 august „Ziua porţilor deschise”, iar între 11 şi 15 august organizează o tabără de şah. Între 11 şi 31 august vor fi prezentate publicului larg obiecte personale şi fotografii ale familiei Brătianu.

Unul dintre punctele de atracţie ale „Sărbătorilor” este, ca de fiecare dată, „Dracula Fest”. Evenimentul este organizat la Cetatea Poienari în zilele de 16 şi 17 august, de către Muzeul Judeţean, iar Serviciul Public de Salvamont Argeş dă pe 16 august startul unei competiţii de ciclism.  Între 18 şi 22 august îşi deschide porţile Tabăra internaţională de meşteşuguri „Tradiţii argeşene”, iar Biblioteca Judeţeană şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş organizează între 18 şi 24 vizionarea unor filme etnografice, dar şi expoziţii şi lansări de carte. Nu vor lipsi un Festival de Jazz, un Festival al Fanfarelor, precum şi concursul „Mugurii folclorului argeşean”.  Pe 30 august, la Muzeul Goleşti, este organizată „Ziua Fiilor şi a Cetăţenilor de Onoare ai Argeşului şi Muscelului”, cu începere de la ora 10:30.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3