New Profesional Consult 930 x 122

Arges

INFO TRAFIC DE ULTIMĂ ORĂ

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră circulația auto începe să crească în intensitate pe DN1 Braşov – Bucureşti, dar nu sunt semnalate probleme legate de fluenţa acesteia. În orele următoare, însă, este posibil ca viteza medie de deplasare să scadă.

Citiți și: Tragedie: Incendiu cu victimă! Grajd cu animale, mistuit de flăcări

Este de menţionat că în ultimii ani pe segmentul Predeal – Comarnic pe sensul de mers către Bucureşti cel mai greu s-a circulat în ziua de 2 ianuarie (când se termină majoritatea pachetelor turistice de Revelion). Spre deosebire de alţi ani, însă, în zilele de 1 şi 2 ianuarie 2016 a fost aglomeraţie şi pe sensul de mers către Braşov, numeroşi turişti mergând la începutul anului în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, din zona Rucăr-Bran şi în Poiana Braşov. Dacă se vor forma, așadar, coloane de autovehicule pe DN1 în judeţele Braşov şi Prahova, Poliția le recomandă șoferilor care pornesc din Braşov să folosească ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

Întrucât este posibil să se îngreuneze circulaţia şi pe DN73A Râşnov – Predeal la intersecţia cu DN1, amintim că în Bucureşti se poate ajunge din zona Bran-Moieciu circulând pe ruta DN73 Braşov – Valea Mare-Pravăţ (județul Argeș), DN72A Valea Mare-Pravăţ (județul Argeș) – Târgovişte, DN71 Târgovişte – Bâldana și DN7 Bâldana – Bucureşti. Chiar dacă această rută trece prin multe localităţi în care limita maximă de viteză este de 50 km/h, se merge constant, fără a staţiona în coloană, aşa cum se întâmplă pe DN1 Predeal – Comarnic. Poliția recomandă folosirea acestei rute până în jurul orei 14. Asta deoarece începând de astăzi de la ora 14 și până mâine la ora 12, pentru sudul şi sud-vestul ţării, inclusiv sudul județului Argeș, va fi atenţionare cu cod galben de ninsoare, vânt puternic, temperaturi scăzute şi viscol.

Citiți și: Mulțumești unui alt șofer în trafic? Se dă amendă usturătoare

„Aşadar, le recomandăm conducătorilor auto să pornească la drum din timp. De asemenea, le reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.”, avertizează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Atenţie în special pe cele mai aglomerate drumuri care trec prin zona vizată de atenţionare: DN65 Craiova – Piteşti, DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti, autostrada A1 Piteşti – Bucureşti şi DN6 Alexandria  – Bucureşti! Măriţi distanţa de siguranţă în mers, folosiţi frâna de motor şi nu bruscaţi comenzile! Atenţie şi pe DN67C Novaci – Rânca, drum de interes turistic, afectat frecvent de viscol!

La această oră ninge uşor pe DN7, pe Valea Oltului. Partea carosabilă este umedă, zăpadă existând doar în zona acostamentelor. Este necesar să se ruleze cu viteză adaptată, în primul rând în curbe. (Foto: Arhivă)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA