EcoMoto 930×122

Arges

INVESTIGAȚII CRIMINALE ÎN ARGEȘ

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș desfășoară permanent activități pentru combaterea braconajului arheologic şi a traficului cu bunuri culturale, atât în misiunile de zi cu zi, cât și prin organizarea de acțiuni și controale tematice.

Citiți și: A nins în Argeș!

Sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliției Române, poliţiştii Serviciului Investigații Criminale Argeș, în colaborare cu specialişti din direcţiile pentru cultură, au făcut controale de specialitate la agenţi economici autorizați să comercializeze detectoare de metale și în locuri publice cunoscute ca piaţă de desfacere a bunurilor culturale. Acțiunile au vizat combaterea braconajului arheologic şi a traficului cu bunuri culturale rezultate din acesta, în special prin intermediul platformelor de vânzări online, precum şi prevenirea distrugerilor produse patrimoniului cultural.

Poliţiştii au constatat două infracţiuni de vânzare sau oferire la vânzare fără autorizație de detectoare de metale. Cele două detectoare de metale deținute contrar dispozițiilor legale au fost confiscate. Poliția Argeș nu precizează identitatea suspecților.

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

Reamintim că persoanele fizice sau juridice care intenționează să achiziționeze și/sau să comercializeze detectoare de metale trebuie să obțină în prealabil autorizație de la Poliție și să se înregistreze.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90