930 x122 grota rece

anaf

ÎȚI CONVINE? ANAF VREA ACCES LA CARDUL TĂU

Fiscul vrea să primească, necondiţionat, „toate detaliile disponibile cu privire la identitatea deţinătorului cardului” ori de câte ori se efectuează o plată electronică. Această prevedere figurează într-un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea normelor metodologice referitoare la obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor pe 12 iulie.

Citiți și: Poți să scoți bani de pe card, chiar dacă soldul este ZERO!

Astfel, potrivit modificărilor preconizate în actul normativ, „în cazul plăţilor electronice efectuate cu cardul bancar prin intermediul POS-ului, entitatea care gestionează certificarea/autorizarea tranzacţiei comunică Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, simultan cu transmiterea tranzacţiei către instituţia acceptantă, date despre  ID-ul terminalului, ID-ul comerciantului, numărul, valoarea, data, ora, minutul emiterii bonului fiscal, instituţia acceptantă, numărul cardului utilizat pentru efectuarea plăţii, cod autorizare plată, toate detaliile disponibile cu privire la identitatea deţinătorului cardului.”, scrie Gândul.

Practic, Fiscul va avea acces necondiţionat la toate detaliile privind tranzacţiile electronice din România, aici incluzând atât datele operatorului, cât şi datele personale ale posesorului de card bancar, fără notificarea și permisiunea utilizatorului și fără mandat de la o instanţă.

Citiți și: O firmă a dat un „tun” de peste un milion de euro! Anchetatorii au intrat pe fir

Noile norme metodologice vin în contextul în care operatorii economici sunt obligaţi să înlocuiască vechile case de marcat cu rolă cu noi aparate de marcat electronice, dotate cu jurnal electronic.

„Sistemul informatic asigură posibilitatea obţinerii de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a datelor înregistrate în jurnalul electronic fără notificarea sau permisiunea utilizatorului. Funcţia este activată controlat, prin remodelarea profilului existent pe serverele ANAF, deci fără accesarea aparatului de marcat, şi permite obţinerea suplimentară de date fiscale prin raportare la anumite intervale de timp prestabilite, cu o ritmicitate şi într-un format diferite faţă de cele standard.”, se arată în proiectul de act normativ publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, titlul și editarea: http://epitesti.ro/, foto: curierulnational.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA