930 x122 grota rece

Arges

LA ACEASTĂ ORĂ: PERCHEZIȚII LA SUSPECȚI DIN MAFIA DEȘEURILOR

La această oră Poliția Română face 59 de percheziții în București și 11 județe, printre care și Argeș, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale și la domiciliile unor persoane fizice bănuite de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi evidențiat operațiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deșeuri de ambalaje, pentru care obligațiile fiscale sunt de peste 54.000.000 de euro.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, fac 59 de percheziţii domiciliare în Bucureşti și județele Argeş, Brăila, Cluj, Constanţa, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Vâlcea, Vrancea şi Tulcea.

La acţiune participă și polițiști ai Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al I.G.P.R., polițiști din cele 11 județe și lucrători ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

În cauză se fac cercetări cu privire la infracțiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi fals în declaraţii în formă continuată, comise în legătură cu activitatea de reciclare a deşeurilor de ambalaje reglementată de Directiva 94/62/CE/1998 a Parlamentului European şi a Consiliului. Potrivit Directivei, statele membre sunt obligate să ia măsuri pentru a preveni producerea deşeurilor de ambalaje, să stabilească sisteme de returnare, colectare şi recuperare a deşeurilor şi să elaboreze sisteme de informaţii (baze de date) privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje care să permită monitorizarea punerii în aplicare a obiectivelor acesteia.

În urma cerecetărilor s-a stabilit că în perioada 2012-2014 reprezentanţii operatorilor licenţiaţi și ai unor societăţi cu care acești operatori licenţiaţi ar fi încheiat contracte de prestări servicii ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale operaţiuni fictive, care ar fi denaturat realitatea îndeplinirii acestor obligaţii.

Înregistrarea și declararea operațiunilor respective ar fi facilitat operatorilor licenţiaţi obţinerea vizei anuale necesare funcționării acestora și ar fi condus la sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale. De asemenea, s-a stabilit că ar fi fost evidențiate operațiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deșeuri de ambalaje, pentru care obligațiile fiscale sunt de peste 54.000.000 de euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3