930 x122 grota rece

anl

locuinte_anl

LA ALȚII DA, ÎN PITEȘTI BA! DE CE NU VINDE PRIMĂRIA LOCUINȚELE ANL?

Guvernul a modificat legea astfel încât tinerii să poată cumpăra locuința ANL în care stau cu chirie fie cu un credit bancar contractat cu garanţia statului, fie cu plata în rate lunare, fie cu un avans de minimum 15% din valoarea de vânzare, procedură nepermisă până în prezent.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

În Piteşti există trei clădiri reabilitate din fondurile Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, dar niciuna construită integral cu bani de la această instituţie. În blocurile ANL din Pitești stau peste 100 de familii, familii care, conform legii, au posibilitatea să cumpere apartamentele şi garsonierele în care locuiesc cu chirie. În acest sens mulţi dintre chiriaşi au formulat deja cereri către Primăria Piteștiului. Municipalitatea tot amână, însă, vânzarea, susținând că procedura nu ar intra în competența administrației locale. În Piteşti sunt chiriaşi ANL şi de 11 ani, care tot au așteptat modificarea legii în speranța că vor putea, în sfârșit, să cumpere locuințele. În condițiile în care Primăria amână, în cele trei blocuri ANL sunt doar cinci-şase locuinţe disponibile pentru vânzare.

Locuinţe ANL sunt şi în Câmpulung Muscel, în Curtea de Argeş şi Topoloveni. Spre deosebire de administrația Pendiuc, autoritățile din cele trei localități au anunţat că le vor scoate la vânzare până la data de 31 iulie. Apartamentele şi garsonierele vor putea fi achiziţionate la un preţ special de către actualii chiriaşi. (Foto: Arhivă)

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90