930 x122 grota rece

confucius

MADE IN CHINA: INSTITUT CONFUCIUS ÎN PITEȘTI

În Pitești ar putea fi înființat un Institut Confucius. Este principala concluzie a evenimentului care a avut loc astăzi la Biblioteca Universității piteștene, în organizarea asociației CHINARO.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

„Universitatea desfăşoară de mult timp demersuri pentru a aduce acest institut în Pitești. Ne-am zis să punem şi noi suflet şi să facem tot posibilul pentru materializarea acestei intenții. Un astfel de institut înseamnă o promovare mult mai bună a culturii, a tradiţiei şi a limbii chineze.”, a declarat Monica Oproiu, vicepreşedintele asociaţiei.

„Evenimentul de astăzi reprezintă o continuare a unor evenimente anterioare şi a colaborării pe care Universitatea Piteşti o are cu partea chineză, colaborare care, de doi ani încoace, înseamnă și prezența în universitatea noastră a unor profesori de limba chineză veniți din China. Studenţii, dar şi cadrele didactice și nedidactice au posibilitatea să meargă la cursuri de limba chineză. Obiectivul pe care îl urmărim este, pe de-o parte, să reînfiinţăm Casa româno-chineză în cadrul Universităţii (şi avem în sensul acesta dialoguri cu autorităţile chineze şi cu Ambasada Chinei la București) şi, pe de alta, să înfiinţăm un Institut Confucius în Piteşti. Noi avem şi an pregătitor pentru studenţii care vor să înveţe limba română pentru a putea studia în universități din România şi de ani de zile primim studenţi din China care învaţă limba română.”, a spus, la rândul său, Mihai Brăslaşu, prorectorul Universităţii Pitești.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

La evenimentul de azi a fost prezent și preşedintele Institutului Confucius din Sibiu, Song Shao Feng. Din partea oficilităților române au participat vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Polexe, și Laurențiu Zidaru, viceprimar al Piteștiului.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90