930×122 CAPRA 5

armata

MAX, CÂINELE-EROU AL ARMATEI, ÎNMORMÂNTAT CU ONORURI MILITARE

Max, singurul câine al Armatei Române care detecta explozibili în zonele de război, a fost înmormântat vineri cu onoruri militare. Câinele a murit marți, în urma unei boli grave.

Citiți și: Armata face recrutări!

„Camarad, prieten, erou…

Max a fost pentru toţi militarii un partener de nădejde, care şi-a riscat viaţa pentru cea a colegilor lui în căldurile toride şi praful afgan. Astăzi, însă, camarazii câinelui-erou Max, militarii Grupului 2 EOD, i-au adus un ultim onor, pe o vreme rece şi ploioasă, de parcă şi cerul ar fi plâns pentru el…”, se arată într-un mesaj al Forțelor Terestre Române.

Citiți și: Armata face recrutări!

„A fost partenerul meu de luptă şi prietenul meu cel mai bun. Va rămâne mereu în sufletul meu. Rămas bun, prieten drag! Rămas bun, camarade!”, a spus, la rândul său, plutonierul major Valentin Roşioară, cel care l-a dresat și l-a antrenat pe Max.

Născut în anul 2009, câinele Max a avut două misiuni în Afganistan în cadrul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” şi a Batalionului 300 Infanterie “Sf. Andrei”. (Foto: Nicușor Comănescu, Facebook Forțele Terestre Române)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90