Acasă / Știri / Știri / MERE ÎN ȘCOLI – DECIZIA A FOST LUATĂ AZI
copii_mere

MERE ÎN ȘCOLI – DECIZIA A FOST LUATĂ AZI

Elevii din învățământul primar şi gimnazial vor beneficia şi în anul şcolar 2016-2017 de Programul de încurajare a consumului de fructe în şcoli, finanțat din fonduri europene și naționale, potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern.

Actul normativ stabilește tipul de fructe distribuite, perioada şi frecvenţa de distribuire, limita valorii zilnice/elev, măsurile adiacente distribuiri de fructe, bugetul alocat, precum şi modalitatea de implementare efectivă şi de gestionare la nivelul administrației publice. Programul va fi materializat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, alături de consiliile județene şi consiliile locale ale sectoarelor municipiului București.

CITIȚI ȘI:

Astfel, în anul școlar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere, în limita aceleași valori de 0,37 de lei/elev ca şi în anul precedent, pentru o perioadă de maximum 88 de zile de școlarizare. Conform datelor comunicate de Ministerul Educației, beneficiari vor fi aproximativ 1.760.000 de elevi din clasele pregătitoare şi clasele I-VIII din învățământul public şi privat autorizat/acreditat.

Hotărârea mai stabilește şi unele măsuri adiacente distribuirii de mere, care susțin încurajarea alimentației sănătoase pentru elevi, ca de pildă organizarea de vizite la ferme pomicole/legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă/legumicolă, la zilele recoltei, expoziții, târguri sau alte evenimente şi/sau activităţi similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe şi/sau legume, inclusiv degustarea de fructe şi/sau legume, cu acordarea de premii, precum şi organizarea de activități de grădinărit la nivelul școlii și de zile tematice dedicate consumului de fructe şi legume sau de activități educative practice.

CITIȚI ȘI:

Programul Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe în şcoli se derulează în România începând din anul 2009-2010.

V-ar mai putea interesa și:

elevi-bani

EŞTI ELEV SAU STUDENT CU BURSĂ? AI TERMEN LIMITĂ!

Eşti elev sau student cu bursă? Ai termen limită pentru bursele sociale. Conducerea Consiliului Județean Argeş …

elevi_scoala

VESTE MARE PRIVIND TRANSPORTUL ELEVILOR

Veste mare privind transportul elevilor! Guvernul a decis că abonamentele acordate elevilor de către operatorii …

INMORMANTARE IOANA MADALINA GHERGHINA 3

NOI REGULI LA ÎNMORMÂNTARE

Noi reguli la înmormântare. Guvernul a aprobat Normele tehnice şi sanitare ale serviciilor funerare, înhumării, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire