Donaris 930 x 122

autostrada

ADIO AUTOSTRADĂ! DOAR DRUM EXPRES!

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a confirmat astăzi informația lansată încă de ieri pe surse: între Pitești și Sibiu nu va fi construită o autostradă. Doar un drum expres. Guvernul și-a anunțat ca atare intenția la Comisia Europeană, prin noul Master Plan General pe infrastructura rutieră pentru perioada 2014-2030 care ar urma să primească finanțare UE. Autostradă va fi, în schimb, între Sibiu-Brașov-Ploiești-București. Care sunt argumentele ministrului Rus?

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

„Din cauza faptului că se canibalizează una pe alta şi că Sibiu-Braşov-Ploieşti-Bucureşti de fapt este disponibilă pentru două milioane şi ceva de persoane, plus o activitate economică masivă, iar Sibiu-Piteşti se califică la regim de drum expres din cauza conectivităţii între 400.000 de persoane, să spunem, două oraşe şi, de asemenea, o activitate economică deosebită, asta fără îndoială.”, a spus Ioan Rus în fața comisiilor de specialitate ale Parlamentului, citat de presa centrală.

Automobile Dacia, care anul trecut a fost cel mai mare exportator al României, a cerut prin vocea conducerii sale ca între Pitești și Sibiu să fie construită o autostradă. Motivul este simplu: cheltuielile cu transportul către Vest al automobilelor Dacia fabricate în uzina din Mioveni-Argeș ar scădea semnificativ. Scădere care ar încuraja compania Renault să-și mențină integral investiția de la Mioveni, iar nu să mute linii de producție în țări în care cheltuielile sunt mai mici decât la noi.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90