New Profesional Consult 930 x 122

REMUS_PRICOPIE_PITESTI

Ministrul Învățământului pune Piteştiul în aşteptare în problema centrelor regionale de educaţie!

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a participat astăzi în Pitești la inaugurarea Centrului de Excelenţă de la Universitatea de Stat. Cu această ocazie, ministrul a vorbit şi despre stabilirea centrelor regionale pentru educaţie, în contextul în care autorităţile din Argeş speră ca unul dintre ele să fie în Piteşti.

Centrul de Excelenţă de la Universitatea din Piteşti, realizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Argeş, este destinat pregătirii elevilor cu rezultate deosebite din învăţământul preuniversitar.

În ceea ce priveşte reorganizarea învăţământului pe principii regionale, ministrul a declarat: „Piteştiul are toate calităţile pentru a deveni centru regional. Dar mai întâi trebuie să se decidă anumite principii care vor sta la baza regionalizării. Evident că şi educaţia va intra în acest proces de regionalizare, existând, însă, un anumit echilibru între ceea ce se decide la nivel local, la nivel regional şi la nivel central. Acest lucru se întâmplă peste tot unde avem un astfel de sistem de organizare administrativă. Detaliile încă nu s-au stabilit, sunt diferite formule și există un grup de lucru inter-ministerial. Ministerul Educaţiei a venit şi el cu propuneri, dar trebuie mai întâi să vedem care sunt principiile, apoi şi la nivelul sistemului de învăţământ vom merge cu reaşezarea acestor etaje de decizie”.

Alte instituţii, cum ar fi Finanţele Publice, au deja centrele regionale stabilite. Iată că în ceea ce priveşte educaţia Piteştiul mai are de aşteptat. Argumentele autorităţilor din Argeş ca centrul regional Muntenia Sud să fie în Piteşti sunt legate de existenţa aici a două universităţi, de numărul mare de elevi şi studenţi şi de funcționarea în județul nostru a uneia dintre cele mai complexe reţele şcolare din ţară.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3