NOR CURIER 930X122

deseuri

MIZERIE DE NEDESCRIS! TONE DE GUNOAIE STRÂNSE AZI PE TRANSFĂGĂRĂȘAN!

“S-au schimbat lucrurile în bine! Dacă mergeţi acum pe Transfăgărăşan, îl veți vedea mai curat ca niciodată!”, declară pentru ePitești directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeş, Gabriel Moiceanu. El este cel care astăzi a coordonat o acțiune de ecologizare pe cel mai spectaculos drum al țării.

Citiți și: Video. Zăpadă pe un drum important din Argeș! Imagini filmate azi

Timp de câteva ore peste 100 de voluntari au adunat aproape 700 de saci cu gunoaie, adică în jur de 12 tone de deșeuri, după cum afirmă organizatorii. “Avem probleme cu cei care sunt în trafic, în tranzit, şi care aruncă gunoaie din maşini și cu cei care opresc ocazional pe marginea drumului. A fost o acţiune frumoasă. Au participat elevi și studenţi, care mi-au promis că vor reveni și la o acțiune similară viitoare. Au mai rămas 20 de kilometri pe care nu am reuşit să îi acoperim. Este mult gunoi acolo și probabil că va trebui să facem încă o acțiune de ecologizare.”, precizează Gabriel Moiceanu.

La acțiune au participat și tineri de la Grupul pentru Educație și Ecologie Argeș (GEEA). „Așa cum mergeți la picnic cu mâncare în portbagaj, la fel puteți pleca acasă cu un sac cu deșeuri. Deșeurile în natură se biodegradează în sute de ani. Plasticul, de exemplu, se biodegradează în 500 până la 1.000 de ani. Dacă fiecare conștientizăm această realitate și acționăm în consecință, atunci vom păstra natura mai curată pentru generația noastră și cele viitoare.”, spune pentru ePitești Georgiana Curea, vicepreședinte al GEEA.

Citiți și: Transfăgărășanul poate fi redeschis temporar!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3