SMART KIDS 930X122

normă

NOU! PROFESORII CU VECHIME, MAI PUȚINE ORE

Norma didactică de predare pentru profesorii cu vechime ar putea fi redusă, fără diminuarea salariului.

Citiți și: Salarii mai mari pentru profesori. Câți bani și când intră în conturi

În Parlament a fost depusă în acest sens o inițiativă legislativă. Principalul inițiator este senatorul PSD Liviu Pop. “Norma de predare-învățare-evaluare prevăzută la aliniatul 3, literele c, d și e din legea educației naționale pentru personalul didactic de predare și de instruire practică cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, și pentru cel din corpul profesorilor mentori se poate reduce cu 2 ore săptămânal, fără diminuarea salariului.”, se precizează în proiect.

Inițiatorul vrea astfel ca profesorii cu vechime să beneficieze de un sprijin, având în vedere vârsta și efortul suplimentar la catedră pe care îl presupune aceasta.

Citiți și: Profesorii vor fi pedepsiți aspru dacă fac aceste lucruri

Reducerea normei didactice pentru profesorii care se apropie de pensionare este prevăzută și acum în legislație, dar condiționată de încadrarea în bugetul aprobat al fiecărei unități de învățământ. Inițiatorul propune eliminarea acestei condiționări, astfel încât reducerea să fie 100% sigură și operabilă.

Rămâne de văzut dacă inițiativa va fi sau nu aprobată în Parlament. Cert este că Guvernul Cioloș se opune. “Considerăm că modificarea propusă poate conduce la influențe financiare suplimentare asupra cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, prin majorarea numărului de ore plătite pentru personalul existent sau angajarea altor cadre didactice pentru acoperirea acestora.”, consideră Guvernul.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3