930×122 CAPRA 5

alex găvan

INTREBARE_INTREBATOARE

NOUL CONSILIER AL MINISTRULUI MEDIULUI ESTE ARGEȘEAN

Un argeșean de top a devenit consilierul personal al ministrului Mediului. Este vorba de alpinistul Alex Găvan.

Citiți și: Ministra Simona Bucura-Oprescu, discuții privind reforma salarizării

„Dragi prieteni, după cum știți, în afară de performanța la altitudine sunt foarte implicat și în diverse cauze, în special legate de mediu. Și când spun „implicat”, nu am în minte doar genul acela de activism fără substanță, ci o abordare orientată către soluții. Văd acest gen de implicare nu ca pe o opțiune, ci ca pe o datorie pe care toți o avem față de noi înșine și față de cei de lângă noi.

Acesta este, de altfel, unul dintre motivele pentru care am acceptat să colaborez și formal, în calitate de consilier personal, cu ministrul mediului, doamna Cristiana Pașca Palmer. Fără politică, la fel de rezonabil sau mai puțin rezonabil ca și până acum, cum ați văzut, de altfel, de fiecare dată. Agenda este una simplă, clară și transparentă: oamenii împreună cu natura, nu oamenii împotriva naturii. Această colaborare este una bazată pe voluntariat și consultativă și evident nu presupune un program de la 9 la 17. În paralel, expedițiile mele himalayene, ca și toate celelalte proiecte personale merg înainte.”, anunță Găvan.

Citiți și: Fost ministru al Turismului, Dan Matei Agathon a murit

Originar din comuna argeșeană Cepari, Alex Găvan este unul dintre performerii de top ai României la altitudine extremă și un promotor al urcării celor mai înalte vârfuri din lume “prin mijloace corecte”. El a urcat până acum mai multe vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya, fără să utilizeze oxigen suplimentar și porteri de altitudine.

A escaladat, în premieră pentru România, vârfurile Shisha Pagma (8.027 de metri) în 2013, Makalu (8.463 de metri) în 2008 și Gasherbrum 1 (8.068 de metri) în 2007. Pe vârfurile Broad Peak (8.047 de metri) în 2014, Manaslu (8.156 de metri) în 2011 și Cho Oyu (8.201metri) în 2006 Alex a realizat cea de a doua ascensiune românească. A fost și a rămas până în acest moment cel mai tânăr român care a ajuns pe un optmiar, Cho Oyu, în 2006, la 24 de ani. (Foto: Facebook Alex Găvan)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90