New Profesional Consult 930 x 122

cotmeana

OMV PETROM, 1.000.000 DE EURO CA SĂ EVITE O NOUĂ POLUARE ÎN ARGEȘ

După ce a fost amendată cu 270.000 de lei pentru dubla poluare din luna februarie a acestui an a râului Cotmeana, OMV Petrom a demarat un proiect de modernizare a infrastructurii de conducte din zona argeșeană Cocu.

Citiți și: Un camion s-a răsturnat pe cel mai periculos drum!

„Pe termen mediu proiectul vizează un segment de 6 kilometri din conducta de ţiţei care face legătura între un parc de separare şi colectare a ţiţeiului şi un depozit de tratare ţiţei. Conducta are o vechime de peste 30 de ani. (…)

Pentru a se evita astfel de incidente în viitor a fost aprobat un proiect de modernizare a conductei, astfel încât operaţiunile să se desfăşoare în siguranţă şi protejând mediul înconjurător.

Citiți și: Poluare masivă lângă Vivo! Mall. 500 de litri de deșeuri au ajuns în râul Argeș

Proiectul de modernizare nu se limitează la segmentul care a cedat, ci vizează un tronson cu lungimea de 6 kilometri. Conducta urmează sa fie înlocuită, iar traseul său va fi deviat pentru a minimiza riscul de poluare a râului. Investițiile pentru modernizarea porțiunii de 6 kilometri din conductă au fost estimate la 1 milion de euro.”. anunță OMV Petrom.

Pe același subiect puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/stiri/omv-petrom-primit-amenzi-de-270-000-de-lei-pentru-poluarea-raului-cotmeana/.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3