EcoMoto 930×122

dolj

PERCHEZIȚII LA CONTRABANDIȘTI DE ȚIGĂRI ȘI FALSIFICATORI DE BANI

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate din Pitești au participat astăzi, alături de colegii lor din Craiova și de la Serviciile de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. Craiova, la 37 de percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţul Dolj.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

A fost vizată destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări.

Din cercetări a reişit că în perioada octombrie 2014-martie 2015 în Dolj ar fi acţionat o grupare infracţională transfrontalieră, care făcea contrabandă cu ţigări din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate 30.000 de pachete de ţigări provenite din contrabandă. Prejudiciul cauzat statului prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor depășește 400.000 de euro.

Tot astăzi și tot în Dolj polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate din Pitești, alături de omologii lor din Craiova, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea şi de procurorii  D.I.I.C.O.T. Craiova, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din Dolj, au făcut 21 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în fals de monedă şi punere în circulaţie de valori falsificate.

Din cercetări a reieşit că între iulie 2014 și martie 2015 membrii grupării infracţionale ar fi acţionat în Dolj pentru falsificarea de bancnote în cupiură de 100 de euro. Cei în cauză sunt bănuiţi că în perioada 1 iulie-21 noiembrie 2014 ar fi pus în circulaţie 19-20 de bancnote false, care ar fi fost aduse din Italia.

Până în prezent au fost găsite aproximativ 60 de bancnote contrafăcute. (Foto: Arhivă)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90