EcoMoto 930×122

Arges

PERICOL DE INUNDAȚII ÎN ARGEȘ – VEZI HARTA!

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, astăzi a fost emisă avertizare hidrologică COD PORTOCALIU, valabilă în intervalul de timp 13.06.2016 ora 18 – 14.06.2016 ora 14 pe râurile din mai multe bazine hidrografice din țară, printre care și afluenţii Oltului din judeţele Argeș, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Dolj şi Olt, Vedea – bazin superior şi afluenţii mici din judeţele Argeş, Olt şi Teleorman și avertizare COD GALBEN, valabilă în intervalul 13.06.2016 ora 14 – 14.06.2016 ora 24 pe râurile din bazinele hidrografice superioare ale râurilor Vedea și Argeș.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea (ABAAV) atenționează că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Potrivit sursei citate, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din localitățile vizate au fost informate asupra fenomenelor care se pot produce, recomandându-se supravegherea punctelor critice și a secțiunilor de surgere a apei, a podurilor și a podețelor.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

La nivelul Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea a fost convocat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și instituită starea de permanenţă pe toată durata avertizării. „Se realizează explorarea coordonată a acumulărilor ABAAV și Hidroelectrica pentru atenuarea și tranzitarea viiturilor în condiții de siguranță. Sunt monitorizate lucrările hidrotehnice și cursurile de apă, iar Formaţia de Intervenție Rapidă este pregătită să acționeze în caz de pericol.”, anunță ABAAV. (Foto: Arhivă)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3