930×122 CAPRA 5

cod galben

PLOI ABUNDENTE, PERICOL PE ȘOSELE – CE RECOMANDĂ POLIȚIA

După cum v-am informat, județul Argeș a intrat azi-dimineață sub cod galben de vreme rea: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/cod-galben-in-arges-3/.

Citiți și: Mulțumești unui alt șofer în trafic? Se dă amendă usturătoare

În atare condiții meteorologice și având în vedere accidentele care s-au produs astăzi în Argeș, Centrul Infotrafic al Poliției Române le recomandă șoferilor să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare la carosabilul umed, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în manevre riscante.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie făcută numai după o temeinică asigurare, precizează sursa citată.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

„În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.”, recomandă Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Și vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier. Conducătorii auto, așadar, trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi din sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele laterale de vânt modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Totodată, recomandă Centrul Infotrafic al Poliției Române, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe. (Foto: Arhivă)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA