NOR CURIER 930X122

poluare

Poluarea de la Cotmeana, eliminata

Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea anunţă că acțiunile de depoluare desfășurate pe râul Cotmeana și pe Valea Radioasa (județul Argeș) au fost încheiate. OMV Petrom a respectat termenul și condițiile impuse de Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea pentru readucerea perimetrului la stadiu inițial în urma unei poluări accidentale cu combustibili produsă în urmă cu puţin timp.

 

 

Conform autorităţilor, au fost igienizați 15 km din lungimea râului și malurile pe aceeași distantă. Toate barajele absorbante au fost desființate.

Materialele colectate infestate au fost transportate de către SC OMV Petrom la batalul ecologic de la Baresti – județul Olt. Societatea OMV Petrom a acționat pentru depoluare împreună cu SC OIL DEPOL Constanța. Au fost colectați 1000 de litri de produs petrolier.

Poluarea râului Cotmena s-a produs în data de 22 mai urmare a coroziunii conductei magistrala de transport țiței brut a OMV Petrom. La acțiunile de stopare a poluării și de curățare a produsului petrolier a participat și Administrația Bazinală Argeș- Vedea, cu personal de intervenție, materiale absorbante, baraje limitatoare, utilaje.

„În perioada urmatoare, ABA Argeș Vedea va emite către SC OMV Petrom devizul financiar cu cheltuielile realizate în urma acțiunilor de depoluare a zonei afectată.

Administraţia Bazinală de Apă Argeş- Vedea a participat și la intervenţiile de stopare şi diminuare a poluării accidentale a râului Olteț cu o echipă de intervenţie, un autocamion, o barcă gonflabila, 780 kg material de tip spill sorb și 261 metri baraje absorbante”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3