Donaris 930 x 122

anaf

PRECIZĂRI DE LA FINANȚELE PUBLICE ARGEȘ

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș anunță că printr-un ordin al președintelui ANAF s-au aprobat modelul și conținutul unor formulare de declarații informative, după cum urmează:

Citiți și: Atenționare de la ANAF! Este un nou tip de impozit

-Declaraţia informativă privind veniturile de natură salarială sau asimilate salariilor, inclusiv remuneraţiile administratorilor şi ale altor persoane asimilate acestora rezidenţi ai altor state membre ale UE realizate în România (formularul 402)

-Declaraţia informativă privind  produsele de asigurări de viaţă contractate de rezidenţi ai altor state ale UE pe teritoriul României (formularul 403)

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

Formularul 402 trebuie depus de plătitorii veniturilor de natură salarială sau asimilate salariilor/remuneraţiilor administratorilor şi ale altor persoane asimilate acestora care au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile din astfel de remuneraţii, denumiţi entităţi raportoare.

Formularul 402 se completează pentru persoanele fizice rezidente în alte state membre ale UE care:

-au realizat venituri din România din salarii sau asimilate salariilor în baza contractului individual de muncă sau în baza raportului de serviciu, dar şi din orice alte activităţi dependente la entităţile raportoare din România

-au realizat venituri de la entităţile raportoare din România, în calitate de administratori sau persoane asimilate acestora, ca urmare a activităţii de conducere şi administrare (de exemplu  administratori, directori, membrii directoratului, membrii consiliului de supraveghere, membrii consiliului de administrație).

Formularul 403 trebuie depus de asigurătorii definiţi conform Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare  şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, denumiţi entităţi raportoare

Formularul 403 se completează pentru persoanele fizice rezidente în alte state membre ale UE care au calitatea de asigurat, beneficiar, plătitor de primă, contractant (titular) în cadrul unor poliţe de asigurări de viaţă încheiate pe teritoriul României.

Formularele se depun:

-în format electronic sub forma unui fişier pdf, care are ataşat fişierul xml

-prin mijloace electronice de transmitere la distanţă sau direct la registratura organului fiscal în a cărui evidenţă entitatea raportoare este înregistrată ca plătitor de impozite, taxe și contribuţii sau se comunică prin poştă cu confirmare de primire.

Termenul (anual) de depunere a formularelor este până în ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul expirat. (Foto: max-media.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90