930×122 CAPRA 5

mihail tudor

PROIECT: STOP DISTRUGERII SPAȚIULUI VERDE ÎN PITEȘTI!!!

Consilierul local PNL Mihail Tudor a realizat un proiect de hotărâre prin care propune interzicerea schimbării destinației, a reducerii suprafețelor sau a strămutării spațiilor verzi din Pitești.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Proiectul prevede și excepții de la interdicție:

„Este permisă schimbarea destinaţiei spaţiilor verzi în vederea realizării unor lucrări de utilitate publică, astfel cum acestea sunt prevăzute de legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, republicată, altele decât cele privind construcţiile locuinţelor sociale, obiectivelor sociale de învăţământ, sănătate, protecţie şi asistenţă socială, organizaţiilor neguvernamentale, precum şi administraţiei publice şi autorităţilor judecătoreşti.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

(…) Se pot amplasa pe un spaţiu verde alei pietonale, mobilier urban, amenajări pentru sport, joc şi odihnă, construcţii pentru expoziţii şi activităţi culturale, construcţii uşoare cu caracter provizoriu pentru activităţi de comerţ şi alimentaţie publică, grupuri sanitare, spaţii pentru întreţinere, dar numai în baza unei documentaţii de urbanism pentru întreaga suprafaţă a spaţiului verde şi cu obligaţia ca suprafaţa cumulată a acestor obiective să nu depăşească 10% din suprafaţa totală a spaţiului verde.”, precizează inițiatorul în proiect.

Prin același document Mihail Tudor propune ca în astfel de cazuri exceptate de la interdicție, schimbarea destinaţiei, reducerea suprafeţelor ori strămutarea spaţiilor verzi să poată fi făcute numai prin hotărâre a Consiliului Local. Cu alte cuvinte, problema să nu mai fie, ca acum, la latitudinea Executivului, adică a Primăriei.

În plus, consilierul local PNL vrea ca desființarea oricărei suprafețe de spații verzi din Pitești să se facă doar după ce în prealabil a fost înființată în altă zonă a orașului o suprafață echivalentă.

În expunerea de motive Mihail Tudor explică utilitatea proiectului care urmează să fie depus la Primărie și, ulterior, supus votului în comisiile și în plenul Consiliului Local: „În ultima perioadă în municipiul Pitești se constată reducerea spațiului verde prin schimbarea destinației acestuia, de multe ori fără respectarea prevederilor legale, prin desființarea unor spații verzi în proporție de până la 100%.

La ora actuală, conform registrului spațiilor verzi din municipiul Pitești, suprafața de spațiu verde din oraș este de 3.994.485 de mp. Conform Institutului Național de Statistică, populația Piteștiului este de 164.119 locuitori. Asta înseamnă 24, 33 de mp de spații verzi pe locuitor, sub norma europeană de 26 de mp/locuitor.”

Așa-zisul proiect de regenerare urbană derulat de administrația Pendiuc-Ionică a culcat la pământ arbori și a distrus suprafețe de spațiu verde, orașul devenind pe alocuri o adevărată carcasă din beton.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90