Donaris 930 x 122

200 de lei

PROIECT: TICHETE DE 200 DE LEI PENTRU ELEVII DIN „ȘCOALĂ DUPĂ ȘCOALĂ”

Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor a aprobat astăzi propunerea legislativă a PNL privind acordarea de tichete în valoare de 200 de lei pe lună pentru copiii din clasele zero-IV care doresc să urmeze programul “Şcoală după şcoală”.

Citiți și: Se dau noi tichete de la stat!

„Acest program se poate derula prin acordarea unui tichet valoric gestionat de către şcoli, în valoare de 0, 4 ISR, aproximativ 200 de lei.

Părinţii sau reprezentanţii legali pot opta pentru acest program la sfârşitul fiecărui an şcolar sau în momentul înscrierii copilului la şcoală. Programul li se adresează tuturor elevilor din învăţământul primar, de la clasa pregătitoare până la clasa a patra inclusiv.”, a precizat deputatul PNL Raluca Turcan, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Citiți și: Se dau noi tichete de la stat!

Tichetele se vor putea acorda începând din anul şcolar 2016-2017, dacă proiectul de lege va fi adoptat de plenul Camera Deputaţilor şi apoi de Senat.

„Măsura descurajează abandonul şcolar, sprijină părinţii şi îi încurajează să nu-şi abandoneze locul de muncă și reprezintă şi o formă de suplimentare a veniturilor cadrelor didactice participante la clasele „Şcoală după Şcoală”. PNL consideră că programul „Şcoală după Şcoală” reprezintă un câştig pentru întreaga societate.”, a mai spus Turcan. Ea a precizat că proiectul are avizul favorabil al Ministerului Educaţiei.

Valoarea tichetului este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă şi se indexează anual cu indicele de inflaţie. El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii după finalizarea lecţiilor, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Tichetul se acordă pe baza unei cereri din partea părintelui sau reprezentantului legal al copilului şi se realizează pentru fiecare copil în parte, la sfârşitul fiecărui an şcolar, sau la momentul înscrierii la şcoală, se precizează în proiect.

Programul „Şcoală după şcoală” este asigurat din finanţarea de bază.

Camera Deputaţilor este primul for legislativ sesizat, decizia finală aparţinând Senatului. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editare și titlu: http://epitesti.ro/)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3