New Profesional Consult 930 x 122

Arges

REȚINERI ÎN DOSARUL DE EVAZIUNE ȘI SPĂLARE DE BANI

15 laptop-uri, hardisk-uri și unități centrale, 32.350 de lei, 5.000 de euro și 300 de dolari, documente contabile și contracte de vânzare-cumpărare au fost ridicate de polițiștii argeșeni ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în urma perchezițiilor domiciliare de ieri.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

30 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș pentru audieri. 7 dintre acestea au fost reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă. Cei 7 sunt Eugen Enache (47 de ani ), din Piteşti, asociat la firma Silver Traiding, Valentin Focică (48 de ani), din Piteşti, patron al SC Romvent, Constantin Mihail (47 de ani), din Piteşti, patron la societatea Genicom, Marian Mihail (43 de ani), din Piteşti, patron la Genicom, George Dobrin (36 de ani), din Piteşti, Ştefan Anghel (37 de ani), din Bucureşti și Daniel Dragomir (42 de ani), din Braşov.

De asemenea, au fost puse în executare ordonanțe de aplicare a măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor conturi bancare, bunuri mobile și imobile, până la acoperirea prejudiciului de 13.000.000 de lei.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Reamintim că ieri poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au făcut 34 de percheziţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt, Ilfov și Iaşi şi în municipiul Bucureşti. Au participat şi poliţişti din Vâlcea, Olt, Iaşi și Bucureşti şi luptători din Argeș ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale („mascații”).

Perchezițiile au avut loc într-un dosar penal pentru probarea activităţii infracţionale a 19 persoane, bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu 13.000.000 de lei prin evaziune fiscală şi spălare de bani. Persoanele în cauză sunt bănuite că în perioada 2009-2015 s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat prin interpunerea în circuitul economic a unor societăţi comerciale fantomă.

În Argeș perchezițiile s-au desfășurat la trei firme din Argeş: Silver Trading, Genicom și Herlitz.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. (Foto: Arhivă)

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3