930×122 CAPRA 5

anaf

REVOLTĂ ÎN ANAF. SCANDAL CU SCÂNTEI

Revoltă în ANAF. Scandal cu scântei. Finanțiștii afiliați la Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP) îi solicită prim-ministrului Dacian Cioloș demiterea lui Dragoș Doroş, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Motivul invocat de sindicaliști: „prin activitatea sa, președintele ANAF aduce grave prejudicii statului de drept.”

Citiți și: Atenționare de la ANAF! Este un nou tip de impozit

„În fapt, acesta refuză, pentru a treia lună consecutiv, punerea în aplicare a OUG 43/2016, Ordonanță emisă de Guvernul Cioloș pentru eliminarea discriminărilor salariale, în cazul de față din cadrul grupului de unități subordonat ANAF. Astfel, această instituție devine singura din sistemul instituțional al României căreia nu i s-au aplicat prevederile ordonanței.

Cu toate că Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, (…) susține că interpretarea oficială a modului de aplicare a ordonanței mai sus amintite o face Ministerul Muncii ca inițiator al actului normativ, interpretare făcută de acesta şi transmisă prin adresă oficială președintelui ANAF, acesta refuză, cu rea credință, punerea în aplicare.

Citiți și: O firmă a dat un „tun” de peste un milion de euro! Anchetatorii au intrat pe fir

Atitudinea nemaiîntâlnită până astăzi în activitatea unui Guvern, de a-şi sfida propriile acte normative, ne determină să cerem demisia președintelui ANAF, Dragoș Doroș, deoarece acesta nu mai îndeplineşte cerințele funcției cu care este învestit, nemaiavând autoritatea de a le solicita propriilor angajați sau contribuabililor respectarea legii. Menținerea domnului Dragoș Doroș în fruntea acestei instituții aduce grave atingeri valorilor fundamentale ale statului de drept, afectând pe fond conectarea întregului personal la obiectivele guvernamentale.

Domnule prim-ministru, având în vedere mesajele dumneavoastră publice referitoare la nerespectarea prevederilor OUG 20/2016 de către Camera Deputaților cu ocazia legiferării acesteia, catalogând acțiunea de modificare ca fiind iresponsabilă, ne vedem nevoiți să vă solicităm demiterea domnului Dragoș Doroș, președintele ANAF, spunându-vă că atitudinea acestuia de a nu respecta prevederile OUG43/2016, aşa cum ați promovat-o dumneavoastă, este, de asemenea, iresponsabilă.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) pe adresa ePitești.

În urmă cu doar câteva zile, membrii Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP) din Direcțiile Regionale ale Finanțelor Publice au anunțat că dau în judecată angajatorii și pe președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală  (ANAF). Detalii, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3