New Profesional Consult 930 x 122

aur

ROMÂNIA, CEA MAI BUNĂ DIN EUROPA! 5 MEDALII LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE FIZICĂ!

Olimpicii români au obţinut încă un rezultat de prestigiu, de această dată la Olimpiada Internaţională de Fizică, anunță Ministerul Educației Naționale: cinci medalii (două de aur, două de argint şi una de bronz). Datorită acestui rezultat România s-a clasat pe primul loc în rândul țărilor din Europa, respectiv pe locul 10 la nivel mondial, fiind printre puţinele echipe ai căror componenţi au fost medaliaţi in corpore.

Citiți și: Copii de la SmartyKids, pe podium la Campionatul Internațional din Egipt!

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), distins cu aur şi la ediţia precedentă, şi de Ştefan Eniceicu (clasa a X-a). Medaliile de argint au fost obţinute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint şi anul trecut, şi de Tudor Creţu (clasa a X-a). Gabriel Găitan (clasa a XII-a) a intrat în posesia medaliei de bronz. Toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Delegaţia României a fost condusă de Adrian Dafinei, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti, şi însoţită de Sebastian Popescu, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii „A.I. Cuza” din Iaşi. A 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în localitatea Astana din Kazahstan în perioada 13-21 iulie, reunind peste 190 de concurenţi din 48 de ţări.

Recent olimpicii români au cucerit medalii și în alte domenii: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/sunt-geniali-4-medalii-pentru-romania-la-olimpiada-internationala-de-informatica/ și http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/cinste-lor-6-medalii-pentru-romania-la-olimpiada-internationala-de-matematica/.

Citiți și: Argeș. Fierbere în politică! O vedetă TV vrea să fie primar în locul altei vedete locale!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90