930×122 CAPRA 5

cnadnr

S-A FĂCUT PRIMUL PAS! TRANSFĂGĂRĂȘANUL AR PUTEA FI DESCHIS TOT ANUL

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a lansat o licitaţie deschisă de 3, 7 milioane de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate care să identifice soluţii pentru ca circulaţia pe Transfăgărăşan să fie deschisă tot timpul anului, anunță agenția de știri Mediafax.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

„Proiectul are ca scop principal reabilitarea şi modernizarea drumului existent pentru ca circulaţia să fie deschisă tot timpul anului şi pe secţiunea de drum cuprinsă între km 10+000 (Piscul Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă) prin adoptarea unor soluţii tehnice corespunzătoare.”, informează CNADNR într-un comunicat, citat de Mediafax.

Durata contractului este de 12 luni de la data începerii acestuia şi presupune şase luni pentru elaborarea expertizei tehnice şi a studiului de fezabilitate, la care se adaugă şase luni de asistenţă acordată beneficiarului.

Citiți și: Se întâmplă în Argeș! ”Multă vreme am crezut că modernizarea acestui drum este misiune imposibilă!”

Termenul limită de depunere a ofertelor este, potrivit Mediafax, 16 septembrie, ora 10, ofertele urmând să fie deschise în aceeaşi zi, la ora 12.

Amintim că Transfăgărășanul, cel mai spectaculos drum al României, leagă județele Argeș și Sibiu și, respectiv, Muntenia de Transilvania. În prezent, din cauza avalanșelor din perioada anotimpului rece, drumul este deschis traficului rutier doar 4 luni pe an, între 1 iulie și 31 octombrie.

Despre posibilitatea ca Transfăgărășanul să fie deschis tot anul s-a tot vorbit de ani de zile, fără ca autoritățile să inițieze un proiect în acest sens. Decizia CNADNR este primul demers oficial concret pentru materializarea ideii.

Pe același subiect puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/stiri/se-redeschide-transfagarasanul/.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90