930X122 MAIA

Arges

S.O.S. DEMOGRAFIA! POPULAȚIA ARGEȘULUI SCADE DE LA O LUNĂ LA ALTA!

În timp ce politicienii argeșeni fac gargară și mestecă în gură vorbe fără rost, populația stabilă a județului scade de la o lună la alta. În lipsa unor politici sociale și demografice care să încurajeze natalitatea, numărul nou-născuților continuă să fie foarte mic. Oricum, sub numărul persoanelor decedate.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Și în luna februarie sporul natural în Argeș a fost negativ. S-au înregistrat doar 374 de nou născuți. În schimb, numărul decedaților a fost de 596. A rezultat o diferență în minus de 222 de persoane. Tot în februarie în județ au existat două cazuri de decese la copii de sub un an. Dincolo de sporul natural negativ, populația județului se diminuează și ca urmare a unui alt fenomen: stabilirea în străinătate, pentru un nivel de trai decent și o societate civilizată. Evident că ambele cauze sunt generale pentru mai toată țara, nu doar pentru Argeș.

Amintim că în octombrie 2011, data celui mai recent recensământ al populației, Argeșul mai număra doar puțin peste 612.000 de locuitori, cu peste 40.000 (6, 16%!) sub nivelul din 2002, anul precedentului recensământ.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3