New Profesional Consult 930 x 122

alegeri

SĂ VĂ VEDEM ACUM – MĂSURI FĂRĂ PRECEDENT PENTRU ALEGERI

Măsuri fără precedent pentru alegeri. Activitatea în secţiile de votare, la alegerile parlamentare, va fi înregistrată audio-video, neîntrerupt, după ora 21, de când se închid secţiile şi până ce toţi membrii acestei părăsesc localul, se arată într-un proiect de modificare a Hotărârii de Guvern nr.636/2016.

Citiți și: ,,Nu am emoții! Mă oprește lumea pe holuri, pe scări!”

Ministerul Afacerilor Interne a publicat marţi, pe site-ul instituţiei, un proiect de Hotărâre de modificare a unor acte normative privind alegeri pentru Senat şi Camera Deputaţilor, mai exact Hotărârea Guvernului nr.636/2016 şi pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 637/2016 .

Întregistrarea va fi făcută de operatorul de calculator, dintr-un punct fix.

Citiți și: Schimbare de ultim moment la PSD Argeș

„Operatorul de calculator al biroului electoral al secţiei de vot asigură înregistrarea video-audio neîntreruptă a procedurilor realizate de la încheierea votării şi până la părăsirea localului secţiei de vot de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, în scopul asigurării posibilităţii organismelor electorale de a verifica respectarea dispoziţiilor art. 92 şi art.93 din Legea nr.208/2015, cu modificările şi completările ulterioare. (…) Operatorul de calculator trebuie să realizeze înregistrarea video-audio dintr-o poziţie fixă, de la o distanţă medie, pe un cadru general. „, se notează în document.

Persoana care realizează înregistrarea nu va putea să facă copii ale acestei, nici să permită accesul altor persoane la ea. Potrivit proiectului de act normativ, toate aceste dispoziţii „se aplică corespunzător în cazul procedurilor de numărare a voturilor prin corespondenţă”.

Existenţa înregistrării audio-video va fi verificată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), specialiştii de aici fiind cei care vor consemna „aspectele constatate” într-un proces verbal de primire a terminalelor informatice şi le mută pe un mediu de stocare, cu ocazia primirii terminalelor informatice de la operatorii de calculator.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90