930 x122 grota rece

angajati

SALARII NEPLĂTITE, ANGAJAȚI INDIGNAȚI

Salarii neplătite, angajați indignați. Luna trecută, la 10 angajatori din județul Argeș au fost găsite lucrând fără forme legale de angajare un număr de 44 de persoane. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș. Potrivit sursei citate, inspectorii de muncă au dat 12 amenzi, însumând 136.000 de lei. La 2 angajatori au fost găsite peste 5 persoane muncind „la negru”. În acest cazuri au fost sesizate organele de cercetare penală.

Citiți și: Tragedie: Incendiu cu victimă! Grajd cu animale, mistuit de flăcări

Deficienţele constatate în urma controalelor:

-neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

-neacordarea drepturilor salariale

-netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor

-necompensarea în bani la încetarea activităţii a concediului de odihnă cuvenit

-neîncheierea contractului individual de muncă în formă scrisă.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: tăierea și rindeluirea lemnului; alimentație publică; transport; construcţii; protecție și pază; confecții textile; activități de studiere a pieței și sondarea opiniei publice.

Persoanele care vor să sesizeze cazuri de muncă fără forme legale de angajare o pot face în scris la numărul  de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti al ITM, situat pe bulevardul Republicii, la nr.11.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3