EcoMoto 930×122

berevoești

SCLAVII DIN BEREVOEȘTI, ȚINUȚI LA SECRET

Având în vedere, probabil, traumele suferite și contextul încă potențial periculos, cele 12 persoane majore victime ale „stăpânilor de sclavi” din satul Gămăcești din comuna argeșeană Berevoești au fost cazate „într-o locație secretă”, anunță Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș.

Citiți și: Accident grav, cu 3 mașini și victime, pe un drum foarte circulat. Trafic blocat către Pitești

„Acestea beneficiază de servicii de specialitate din partea unui ONG (articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă corporală, trei mese pe zi și două gustări, asistență medicală primară și procurarea medicației etc.)”, precizează sursa citată.

Amintim că alte două victime, doi minori, frați în vârstă de 11 și 13 ani, au fost plasați în Centrul de Evaluare și Primire în Regim de Urgență. Pentru că mama lor nu are posibilitatea să-i îngrijească, Direcția va cere Tribunalului instituirea plasamentului permanent pentru cei doi.

Citiți și: Argeș. Accident cu patru victime!

În ziua acțiunii prin care banda de „stăpâni de sclavi” a fost anihilată, și 19 copii ai unor părinți reținuți și apoi arestați preventiv au fost și ei cazați de urgență într-un centru din subordinea Direcției. Pe 15 iulie, însă, cei 19 copii au fost lăsați în grija rudelor celor arestați. Măsura a fost luată la cererea rudelor și ca urmare „a realizării anchetelor sociale la domiciliile acestora de către reprezentanții Primăriei Berevoești, la solicitarea specialiștilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș.”, anunță instituția.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3