NOR CURIER 930X122

casa

SCUTIȚI DE IMPOZITUL PE CASĂ, TEREN ȘI MAȘINĂ

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș anunță că veteranii de război, văduvele de război și văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război, persoanele persecutate din motive politice, cele deportate în străinătate sau devenite prizonieri și cadrele militare care au participat la acțiuni militare în afara țării beneficiază în continuare de scutire de la plata impozitului pe casă, pe teren și mașină, pentru bunurile aflate în proprietate sau coproprietate.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

„Nu li s-a luat din drepturi categoriilor mai sus-menționate”, precizează sursa citată.

Codul Fiscal intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2016, elaborat de Guvernul anterior și dezbătut mai bine de jumătate de an în Parlament, prevede că impozitul se aplică pe cota-parte din proprietate. Asta înseamnă că scutirea de impozit privește doar cota-parte care le revine categoriilor mai sus menționate, nu și cea deținută de soție, copil, rudă etc.

Citiți și: Exclusiv/Argeș. O mașină a căzut într-un râu!

“Actualul Guvern, prin Hotărârea nr. 1/2016 cu modificările si completările ulterioare, a clarificat noțiunea bunurilor aflate în coproprietate pentru care se acordă scutire de impozit, nu a venit cu modificări care să elimine drepturi, facilități fiscale sau să impună alte taxe și impozite.”, informează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș, citând ministerul de resort, care răspunde astfel unor informații vehiculate în spațiul public.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90