930×122 CAPRA 5

cnadnr

SE DESCHIDE TRANSFĂGĂRĂȘANUL

În acest an conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), determinată de condiţiile meteo favorabile, a decis ca întrunirea comisiei de analiză pentru Transfăgărăşan să se facă mai devreme, cerându-i comisiei punctul de vedere cu privire la posibilitatea deschiderii acestui drum naţional înainte de termenul prevăzut în regulamentul de funcţionare (1 iulie).

Citiți și: Video. Zăpadă pe un drum important din Argeș! Imagini filmate azi

Comisia de analiză pentru Transfăgărăşan s-a întrunit astăzi pe DN 7C pentru a verifica starea drumului, în vederea posibilităţii dechiderii acestuia mai devreme decât în mod obișnuit. Rămâne de văzut care va fi decizia comisiei.

În paralel, conducerea CNADNR a solicitat comisiei și analizarea şi revizuirea regulamentului de funcţionare al DN 7C, astfel încât perioada în care Transfăgărășanul este deschis circulaţiei rutiere să fie cât mai mare, în condiţii de siguranţă şi confort.

Citiți și: Transfăgărășanul poate fi redeschis temporar!

Potrivit regulamentului, perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie – 30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului. Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de CNADNR.

„În perioada 01.05.2016 – 10.06.2016 pe DN 7C Transfăgărăşan au fost executate lucrări în regie proprie, care au constat în: îndepărtarea de blocuri de stânci (40 de mc), îndepărtarea de stânci, piatră şi ebulmente la km 104+000 – km 110+500, lucrări de deszăpezire, ridicarea unui parapet flexibil, înlocuirea unui parapet fix deteriorat pe perioada de iarnă, îndreptarea de stâlpi şi indicatoare rutiere și vopsirea de borne kilometrice la km 110+500 – km 115+400. În prezent se lucrează la îndepărtarea avalanşelor de zăpadă îngheţată și a bolovanilor şi la revizia tunelului de la poziţia kilometrică 115+400 – km 116+808.”, preciza CNADNR pe 7 iunie 2016.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3