New Profesional Consult 930 x 122

cercetași

SUPER TABĂRĂ DE CERCETAȘI ÎN ARGEȘ

Recent a avut loc tabăra de vară a cercetașilor din Mioveni. Tabăra s-a desfășurat pe dealurile comunei Davidești, la granița cu orașul Mioveni, lângă cea mai frumoasă rezervație naturală din zonă: Lacul lui Bârcă.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

17 copii, temerari și exploratori, împreună cu 5 lideri au petrecut câteva zile învățând să construiască cu mâinile lor o masă cu bănci, o vatră suspendată, un umbrar și o bucătărie. Toate acestea au fost ridicate doar din materiale naturale, mai exact din lemn și sfoară de cânepă, folosindu-se unelte tradiționale.

De asemenea, tinerii cercetași au învățat să mânuiască un fierăstrău, un topor sau un ciocan și cât de important este să faci un nod corect pentru ca întreaga construcție să fie rezistentă.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

În plus, cercetașii au putut învăța de la invitații lor cum să acorde primul ajutor, cum să procedeze în caz de dezastre naturale și tehnici de autoapărare.

Nu au lipsit nici tradiționalul hike (drumeție) pe crestele dealurilor din împrejurimi, descoperirea unui izvor cu apă potabilă, jocurile și concursurile.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3