SMART KIDS 930X122

daniel constantin

TAXA AUTO 2017. CU CE VA FI ÎNLOCUIT TIMBRUL DE MEDIU

Taxa auto 2017. Cu ce va fi înlocuit timbrul de mediu. Timbrul de mediu ar putea fi înlocuit cu vigneta, care va avea o valoare diferenţiată în funcţie de noxele maşinii, sau cu un sticker color, care va depinde de nivelul de poluare, acestea fiind două dintre variantele luate în discuţie, au declarat surse din ministerul Mediului pentru Mediafax.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

Printre variantele discutate să ia locul timbrului de mediu, desfiinţat pe 1 februarie 2017, se află vigneta, care ar urma să fie plătită de toţi şoferii şi să aibă o valoare diferenţiată, în funcţie de nivelul noxelor şi al capacităţii cilindrice a motorului maşinii.

O altă variantă de lucru o reprezintă stickerul colorat, care le va permite conducătorilor auto să intre în anumite zone ale oraşului, metodă practicată şi în Franţa. Culoarea stickerului va indica nivelul de poluare a maşinii, au declarat surse din ministerul Mediului pentru Mediafax.

Citiți și: DANIEL CONSTANTIN: ROMÂNIA, BLOCATĂ DE LIVIU DRAGNEA

Ministrul Mediului, Daniel Constatin, a anunţat, într-o declaraţie exclusiv pentru Mediafax că a făcut „o analiză în aceste zile în cadrul grupului de lucru pe care l-am format. (…) Sunt trei sisteme în momentul de faţă. Există anumite ţări care percep o anumită taxă la înmatriculare sub o diversă formă – această taxă sigur că a fost aplicată cu mulţi ani în urmă şi ea nu a fost aplicată în mod discriminatoriu, de aceea nu a fost atacată în aceste state. A doua formă este un impozit care se plăteşte anual în funcţie de capacitatea cilindrică şi de emisiile de CO2. Există şi a treia formă, care este întărită în momentul de faţă şi care reprezintă o taxă suplimentară de combustibil – când plăteşti combustibilul o parte din taxa respectivă se duce către fondul de mediu”.

Acesta a mai declarat că a avut discuţii şi cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, legat de poluare. O variantă luată în discuţie este chiar împărţirea pe zone a oraşelor.

„Pot fi măsuri comune pe care le adoptăm care să rezolve ambele probleme (n.r. – traficul şi poluarea). Dacă se va ajunge la această soluţie prin care să zonăm Bucureştiul şi alte judeţe din ţară – zona 1, 2, 3 – şi să spunem că unele maşini pot pătrunde în funcţie de gradul de poluare a motorului respectiv, pot pătrunde într-o zonă numai cu taxă sau deloc, asta ar putea să rezolve şi problema traficului. (…) Pentru Bucureşti, Braşov şi Iaşi pentru reducerea poluării, dar şi pentru gestionarea deşeurilor avem cel puţin 11 măsuri pe care le vom lua în perioada următoare.”, a mai spus Daniel Constantin pentru Mediafax.

Ministrul Mediului afirmă că în lista de măsuri care ar putea duce la reducerea poluării se află perdelele forestiere, maşinile şi autobuzele electrice şi programul Şcoala Verde. De ce nu va fi implementată şi circulaţia alternativă a maşinilor cu numere pare şi impare şi ce alte măsuri anunţă Ministerul Mediului legat de problema deşeurilor, aflaţi în interviul integral care va fi difuzat sâmbătă de agenţia Mediafax. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, titlul și editarea: http://epitesti.ro/)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3