EcoMoto 930×122

gane

TEO VLAD ȘI MARIUS GANE: POVESTE ULUITOARE DIN HIMALAYA! VEZI VIDEO!

Teo Vlad şi Marius Gane sunt cei doi alpinişti piteșteni de excepţie care au escaladat anul trecut în premieră românească vârful Nanga Parbat din Himalaya, Pakistan. Ca înălţime, este al doilea din Pakistan și al nouălea din întreaga lume. Are 8.126 de metri. Cei doi au fost prezenţi aseară la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” din Pitești pentru a povesti, inclusiv prin imagini, uimitoarea aventură montană din perioada 5 iunie-28 august 2013, expediție la care, alături de ei, au luat parte alţi trei români, Zsolt, Aurel şi Bruno.

Citiți și: Unde a ajuns un afacerist milionar din Pitești

„Nu mi-am propus să continui până în vârf dacă nu mă simțeam capabil. M-am gândit tot timpul ce resurse am să mă dau apoi jos. Cel mai important lucru pe care îl ştiam era prognoza, ştiam că urmează încă două zile de vreme bună și că este lună plină. Nu înseamnă că aş mai face asta încă o dată, dar nu înseamnă că nu aş mai face asta şi altădată.”, a spus Teo Vlad. „În tabăra de bază aveam un bucătar care ne gătea. Veneau şi provizii din sat. Pe munte aveam o hrană liofilizată, în pungi, cu fermoar. Fierbi apa, o pui în pungă, o laşi zece minute şi mănânci. Au fost şi produse aduse de acasă, din România, care sunt bine primite de organism la altitudine: caşcaval, cârnaţi, slănină…”, a adăugat el. Cei doi sunt deciși acum să cucereacă și Everestul. În România există doar 12 oameni care au urcat vârfuri de peste 8.000 de metri, iar 4 dintre ei sunt argeşeni.

Aseară în sală au fost prezenţi și salvamontişti și prieteni ai lui Vlad și Gane. Nu a lipsit nici Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş (foto: în roșu). De altfel, organizatorii evenimentului au fost Serviciul Public Județean Salvamont Argeș și Asociația Română pentru Alpinism și Explorare.

Citiți și: ALEX GĂVAN, EXPEDIȚIE PERICULOASĂ

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90