930×122 CAPRA 5

Arges

MUNTE_CU_ZAPADA

TOATE TRASEELE MONTANE DIN ARGEȘ, ÎNCHISE – RISC MARE DE AVALANȘĂ

Conform buletinului nivometeorologic emis de Centrul de Prognoză Sibiu, riscul de avalanşă în munții din județul Argeș este de gradul 3 la altitudini de peste 1.800 de metri și de gradul 2 la sub 1.800 de metri, anunță Salvamontul. Prin urmare, toate traseele montane din Argeş sunt și vor rămâne închise.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

„Având în vedere prognoza cu precipitații abundente pentru următoarele 36 de ore, estimăm că stratul de zăpadă de la Bâlea Lac-Cota 2.000 Transfăgărășan, care în acest moment măsoară 205 cm, va crește cu cel puțin 25 cm de zăpadă umedă, grea, ceea ce va duce la modificarea nivelului de risc de avalanșă.

Avertizăm că acest risc va exista chiar şi în zonele joase, împădurite.”, informeză Salvamont Argeș, prin vocea directorului său, Ion Sănduloiu. (Foto: Arhivă)

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3