Donaris 930 x 122

auto

TRAFIC INFERNAL ÎN PITEȘTI

Trafic infernal în Pitești. Piteştiul se află pe locul 4 în România din punct de vedere al parcului auto. „Avem date oficiale. Dacă în anul 1989 în Pitești erau doar 11.000 de maşini, în 2013 se ajunsese la 177.000. Acum, probabil, sunt 200.000.”, spune primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Infrastructura rutieră a Piteștiului mai are nevoie de multe „ajustări” pentru a face față creșterii explozive a parcului auto. Construirea centurii ocolitoare, lărgirea unor bulevarde și străzi, amenajarea unor parcări sau construirea pasajului de la Podul Viilor sunt insuficiente. Există zile și intervale orare în care unele zone din Pitești sunt sufocate de circulația auto.

Soluțiile încă nu sunt concretizate, deși intenții există. Pentru zona Gura Trivăii, de exemplu, Primăria are în plan construirea unui pasaj rutier subteran. Materializarea proiectului întârzie, însă. De ce? Conducerea Primăriei susține că acesta poate fi realizat doar cu fonduri europene, dar încă nu s-a dat drumul la finanțare. Opinia unanimă a specialiștilor este, însă, că soluția pentru tot traficul aglomerat din municipiu ar fi construirea celei de-a doua centuri ocolitoare a Piteștiului, pe traseul Albota – Trivale – Bascov (Valea Ursului). Guvernanții, indiferent de culoarea lor politică, au ignorat și ignoră acest proiect. (Foto: Arhivă)

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90