EcoMoto 930×122

cfr

TRENURILE NU CIRCULĂ LA ACEASTĂ ORĂ! GREVĂ SPONTANĂ LA CFR!

Trenurile de călători și de marfă nu circulă la această oră.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Angajații de la CFR au oprit spontan lucrul, într-o acțiune de protest care se va întinde pe parcursul a două ore, între 7 și 9. În acest interval de timp ar fi trebuit să circule 400 de trenuri de călători și 200 de marfă.

Greva de avertisment spontană are loc ca urmare a neîncheierii contractului colectiv de muncă pentru acest an dintre salariați și administrația de la CFR. Angajații cer majorarea cu 10% a salariilor, în timp ce oferta administrației este o creștere cu doar 4%. O altă nemulțumire o reprezintă anunțata concediere a 2.500 de angajați de la CFR Marfă. CFR-iștii cer ca administrația să renunțe la această intenție, asumată de Guvern în negocierile cu Fondul Monetar Internațional. În plus angajații reclamă că li s-a luat dreptul să circule gratuit cu trenul și condițiile de muncă din ce în ce mai proaste.

Citiți și: Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

În această după-amiază liderii sindicali de la CFR ar urma să aibă o nouă discuție cu ministrul Transporturilor, Dan Șova, pentru a se încerca deblocarea situației.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3